Bord_CAE_60x90_181219-01

Werkzaamheden
Diverse werkzaamheden, concept en creatie, ontwikkeling electrische laadpaal e.d.

Projectinformatie
Een prachtige ontwikkeling! Op Groningen Airport Eelde is een elektrische laadpaal voor vliegtuigen geïnstalleerd. De luchthaven is hiermee de eerste luchthaven in Nederland die deze voorziening heeft.
Aan EYEGO de eer om hiervoor een uniek icoon te ontwikkelen, de onthulling van deze noviteit zorgde voor extra veel publiciteit in binnen- en buitenland!

Duurzame groei is een belangrijk aspect binnen de luchtvaart. “Door de installatie van deze laadpaal zetten we weer een stap in de verduurzaming van de luchthaven. De vraag naar een elektrisch laadpunt voor vliegtuigen is bij ons nog niet heel groot. Toch willen we deze voorziening bieden, zodat we in elk geval de mogelijkheid hebben. Het is natuurlijk een beetje een kip-en-ei-verhaal. Zonder goede laadpunten wordt elektrisch vliegen minder aantrekkelijk”, zegt Bowy Odink, Commercieel Manager Groningen Airport Eelde.

 

Energie uit eigen zonnepark

De stroom die de laadpaal gebruikt, is rechtstreeks afkomstig uit het zonnepark gelegen op Groningen Airport Eelde. Het zonnepark is aangelegd door GroenLeven en is maandag 10 februari 2020 feestelijk geopend door Minister Cora van Nieuwenhuizen.