Werkzaamheden
Concept en creatie digitale presentatie en brochure

Projectinformatie
In de vorige situatie hingen er door de kerk (uit 1310) allerlei panelen met daarop historisch informatie over de eeuwenoude kerk, maar hoe laat je de historie van een prachtige kerk voor toeristen en andere bezoekers zien op een heldere, moderne en interessante wijze? Voor de oplossing van die vraag kwam de Stichting Sint Nicolaaskerk in Dwingeloo bij EYEGO terecht.

Het bezoek aan het kerkgebouw zit in de lift waarbij, vooral in de zomer na een fietstocht door het mooie Drentse landschap, vele toeristen de kerk betreden. Om mee te gaan met de huidige tijd is de presentatie van de geschiedenis van het eeuwenoude kerkgebouw in een digitaal jasje gestoken, tot een prachtige film van ± 20 minuten die de kijker meeneemt door de historie van de kerk, van graf tot spits…. We maken tevens gebruik van een narrowcasting systeem zodat we ook evenementen en andere zaken onder de aandacht kunnen brengen. Door rekening te houden met de doelgroep is verder is de presentatie uitgewerkt tot een handzame brochure (als een historisch map 😉 met de complete informatie die men mee kan nemen om thuis verder te lezen. Ook zijn de ANBI-gegevens (aangezien de kerk voor groot deel afhankelijk van giften is voor het instandhouden van de kerk) in de brochure opgenomen. Bekijk ook de digitale presentatie hieronder.

Leuk om te vertellen dat de presentatie in de Sint Nicolaaskerk een echte vuurdoop kreeg tijdens het jaarlijkse evenement ‘Dwingels Eigen’ (op en rond Brink een tal van cultuurhistorische activiteiten). EYEGO ontving dit prachtige bericht van de opdrachtgever; Veel bezoekers namen de tijd de presentatie tot zich te nemen, en de reacties van de bezoekers waren erg lovend! Kijk, en daar doen we het voor!