smal

Werkzaamheden
Concept en creatie, web en app design buurtinformatie

Projectinformatie
Hij is er! De nieuwste App van de gemeente Smallingerland. De App (voor iPhone en iPad) met de titel “Buurtinfo Smallingerland” is ontwikkeld door I&O Research en Appbox.nl voor de gemeente Smallingerland. Hierin presenteren wij cijfers in heldere grafieken over bevolking, economie, wonen, veiligheid en participatie per wijk en de gemeente Smallingerland.

 

Eenmaal in de twee jaar laat de gemeente een nieuwe wijkatlas maken. In de wijkatlas staat allerlei informatie over het sociale en fysieke woonklimaat van de buurten en dorpen in de gemeente Smallingerland. Nu is de wijkatlas van de gemeente Smallingerland ook beschikbaar als applicatie voor de iPhone en de iPad! In de app vindt u per wijk de belangrijkste gegevens over de bevolking (aandeel jongeren, aandeel ouderen, etc), wonen (eigen woningbezit, vrijstaande woningen, rijtjeswoningen, etc), sociale gegevens en nog veel meer. Op het tweede tabblad van de app vindt u deze gegevens ook voor de gemeente als totaal.

U kunt de app gratis downloaden in de app store van Apple. Zoek op ‘Buurtinfo Smallingerland’ en klik dan op ‘installeren’. De app is vooralsnog alleen beschikbaar voor smartphones van Apple en niet voor Android telefoons.