Werkzaamheden
Concept en creatie huisstijl, merchandise: t-shirts, sokken, mondkapjes, Groninger streekproducten

Projectinformatie
Naast onze fanshop voor de Groninger eierbal hebben we nog een webshop ontwikkeld. Aansluitend op het Groningse erfgoed van de eierbal is deze webshop ontwikkeld en ingericht op Groninger streekproducten. Met de toepasselijk naam: Ik bin Grunneger! Voor het online bestellen van Groningse merchandise (t-shirts, mutsen, sjaals, sokken e.d.) en de echte Groninger streekproducten! Alle producten zijn los verkrijgbaar of als cadeaupakket te bestellen. Voor de trotse Grunnegers in geheel Nederland!

We bedachten de merknaam, het concept en de verdere uitvoering in diverse uitingen, te beginnen met merchandise als t-shirts, slabbers etc. die verkocht worden via de webshop. Mooie sjaals, vlaggen, mutsen, sokken of hippe shirts met Groningse spreuken, die je vol trots kunt dragen op festivals, evenementen en in andere steden. Daarnaast leveren wij ook Groningse streekproducten als eierballen, martinitorendropjes, mosterd maar ook cadeaupakketten met lekkere en lokale streekproducten. Hierna zullen nog meer ideeën worden uitgerold…

Bekijk de webshop:
www.ikbingrunneger.nl

De eierbal, wat is dat?
Een eierbal bestaat uit een heel of half gepeld, hard gekookt ei in ragout. De bal wordt gepaneerd en gefrituurd. De eierbal is een populaire snack in Noord- en Oost-Nederland. Daar is de eierbal bij de automatiek, snackbar en cafetaria’s te verkrijgen. Buiten die regio’s heeft de eierbal nauwelijks bekendheid. De Groningse snack is erkend en staat op de lijst van het Immateriële Culturele Erfgoed (net als Groningens Ontzet of het Brabantse worstenbroodje). Nu is ook de eierbal een erkende traditie, die altijd moet blijven bestaan, dus tijd voor de Aaierbal.nl fanshop om een balletje op te gooien!