Werkzaamheden
Concept en creatie huisstijl, communicatiemiddelen (menukaarten, flyers e.d.), raambelettering, drukwerk en ontwikkeling website.

.

Projectinformatie
Koeskas: Gronings voor ‘ratjetoe’ of ‘mengelmoes’ als het gaat over eten. En ook al is ‘koeskas’ de voorloper van ‘poespas’, gerund door twee geboren en getogen Groningers is Eetwinkel Koeskas een zaak zonder gedoe. Je ziet wat je krijgt en je krijgt wat je ziet. Een warme, gezellige sfeer die wars is van hippe trends maar wel midden in deze tijd staat en vertrouwd aanvoelt op het moment dat je de drempel over stapt.

Koeskas: Gronings voor ‘ratjetoe’ of ‘mengelmoes’ als het gaat over eten. En bij Jolanda Mein en Vincent Rengers gaat het natuurlijk over eten. Over eten, gastvrijheid en de regio. De namen Vincent en Jolanda zijn niet onbekend in de stad. Samen stonden ze veertien jaar aan het roer van Eetcafé Roezemoes aan het Zuiderdiep. En na een paar jaar hebben ze zich nu beide vol overgave gestort op Eetwinkel Koeskas.

En ook al is ‘koeskas’ de voorloper van ‘poespas’, gerund door twee geboren en getogen Groningers is Eetwinkel Koeskas een zaak zonder gedoe. Je ziet wat je krijgt en je krijgt wat je ziet. Een warme, gezellige sfeer die wars is van hippe trends maar wel midden in deze tijd staat en vertrouwd aanvoelt op het moment dat je de drempel over stapt. Waar je via de open trap naar de bovenverdieping kan en het prachtige Groningse straatbeeld van de Oosterstraat van boven aanschouwt. Verkoop gebeurt vanachter de counter, in de vitrines liggen de lekkernijen en je kan zelf bepalen wat en hoeveel jij wil hebben.

Koeskas heeft belegde broodjes en zelf samen te stellen maaltijden – warm en koud –, maar verkoopt ook salades, smeersels en hapjes. Alles is to-go, maar kan ook in het de zaak zelf gegeten worden. En natuurlijk mogen de Groninger streekproducten niet ontbreken en staan onder meer mosterd, zeep en drop in de schappen.

Voor Eetwinkel Koeskas hebben, na een brainstormsessie, een echte Groninger naam uitgezocht voor de eetwinkel. Koeskas; ratjetoe, het mengen van spijzen. In deze naam zit alles wat er vers bereidt wordt aan lunch en (warme) maaltijden… Daarom ook de pay-off; voor hier, onderweg of thuis…

Naast het ontwikkelen van de naam hebben we dit daarna uitgewerkt tot een complete huisstijl doorgevoerd tot raambelettering, menukaarten en de ontwikkeling van de website.

Kijk ook op www.koeskas.nl